top of page

Pistachenoten

Pistachenoten...ik heb ze standaard in huis. Gewoon als gezond tussendoortje of als alternatief voor chips op de aperitief tafel.


Pistachenoten bevatten, net als pecannoten en walnoten, veel antioxidanten. Deze antioxidanten verlagen de kans op allerlei ziektes, zoals bijvoorbeeld kanker.


Bovendien bevatten pistachenoten veel vitaminen, zoals vitamine B1, B6 en vitamine E. Vitamine E is een vetoplosbare vitamine die een belangrijke rol speelt bij de aanmaak van rode bloedcellen. Ze speelt ook een belangrijke rol bij het in stand houden van je spieren en ander weefsel. Verder helpt vitamine E je ogen en huid gezond te houden.Hoe gezond zijn pistachenoten? Lees het in onze blog....
pistachenoten

Noten bevatten veel (goede) vetten. In vergelijking echter met andere noten zitten er in pistachenoten minder vetten. Ook dat maakt pistache noten gezond. Pistache noten zijn rijk aan vezels en eiwitten, die beide zorgen voor een verzadigd gevoel en je helpen om minder te eten. Ideaal tijdens een dieet dus. Een handjevol pistachenoten als tussendoortje en je kan er weer een tijdje tegenaan.


Om het lijstje compleet te maken : Pistachenoten bevatten fosfor, kalium, calcium, magnesium . Deze stoffen zorgen, samen met de eiwitten, voor sterke spieren en botten en veel energie!!


Nog niet genoeg redenen om pistachenoten te eten??

Wel...ze zijn gewoon ook mega-lekker!!!32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page