top of page

Veeg je excuses weg met deze tips!!

In mijn praktijk hoor ik vaak de gekste redenen (lees : excuses) waarom men niet gezond kan eten/leven of afvallen. Natuurlijk zijn er ook redenen die ik maar al te goed begrijp. Maar veel van die redenen (of excuses) kan je vermijden of je kan er iets aan doen.


1) Ik heb het veel te druk !

Ik ken echt veel mensen die een zeer druk leven hebben en toch gezond eten. Je kan echt wel de juiste flow vinden om goed en gezond te leven. Je levensstijl aanpassen kan iedereen, ook jij!!


Omdat ik op maandag, dinsdag en donderdag van 8h tot 21h werk, snij ik op zondag altijd enkele bakjes met groentjes. Ik wok graag en op die manier heb ik de groentjes maar in de pan te gooien, enkele blokjes kip, halloumi of vis erbij en ik heb een gezonde maaltijd die ik op 10 minuten op tafel zet!! en...de groentjes snijden op zondag duurt echt maar een half uurtje!


2) Zwaarlijvig zijn zit in de familie, ik kan er weinig aan doen !

Het klopt wel dat zwaarlijvigheid voor een deel genetisch bepaald is. Maar het mag geen excuus zijn om niet gezond te leven/eten. Misschien val je door je genen slechter of trager af dan iemand anders, maar bijna iedereen kan door een gezonde levensstijl een gezond gewicht bereiken.


Bovendien merk ik vaak op in mijn praktijk dat lang niet bij iedereen die denkt dat hij genetisch benadeeld is op gebied van afslanken dat ook werkelijk is. In sommige families zijn er simpelweg slechte gewoontes ingeslopen. Soms beseffen ze dat niet eens.

3) Ik kan niet "nee" zeggen (uit beleefdheid)

Hoe vaak hoor ik wel niet : Als men mij dan een stukje zelfgebakken cake aanreikt, durf ik niet "neen" zeggen! Maar waarom niet? Waarom voel jij je verplicht om je lichaam vol te steken met ongezonde zaken omdat iemand anders dat wilt??


Doe dit niet!! Je houdt zo ongewild slechte gewoontes in stand. Want bij je volgend bezoek zal die persoon terug cake bakken en het je aanreiken...


Mijn man besliste op een bepaald moment om nog heel weinig alcohol te drinken. De eerste keren dat we bij vrienden waren, werd het hem telkens aangereikt, een biertje, een wijntje....hij zei telkens neen!! Na een paar weken hadden echter onze vrienden alcoholvrije biertjes in huis. En nu is het een gewoonte geworden...Steve, jij een nulletje?


Zelf werkte ik ooit als manager in een kledingzaak. Wanneer er iemand jarig was werd er steeds getrakteerd met taart. Ik zei telkens vriendelijk neen. Ik at destijds heel graag een mueslibroodje met rozijntjes in. En een collega bracht voor mij zo'n broodje mee bij haar verjaardag. Ik zei dat ik het fijn vond dat ze aan me gedacht had...en vervolgens kreeg ik bij elke verjaardag mijn mueslibolletje, super toch??


4) Ik had echt een moeilijke of zware dag dus heb ik wel gesnoept!

Waarom zou je jezelf belonen of troosten met iets dat slecht voor je is? Iets dat je eigenlijk moeier of depressiever maakt? Snoep of slechte koolhydraten geven je alleen even een suikerkick en daarna voel je je nog slechter dan daarvoor.

Moeilijke dag? Zoek liever iemand om even met te praten, laat je hond of de hond van de buren uit, vraag iemand om mee een spelletje te spelen, maak een wandeling in de natuur...

Zware dag? Een verkwikkende douche of een bad doet dan veel meer goed voor je dan ongezond eten. Of luister even wat rustige muziek, neem een theetje en een lekker stukje fruit. Je zal je daarna veel beter en terug fitter voelen.


gezond vermageren | Switchdieet | Kasterlee
gezonde thee drinken


5) Ik heb een koek gegeten of ik heb me één dag laten gaan, het is nu toch om zeep !

Dit is echt niet waar! één koekje of een slechte dag maken echt niet dat je lichaam helemaal terug naar af is! Het belangrijkste is dat je eruit leert : Hoe komt het dat ik me liet gaan? En dat je er daarna niet te lang bij stil blijft staan. Het is echt heel normaal hoor, dat je eens uit de bocht schiet!


Ga ook niet een dag een crashdieet volgen omdat je een dag ongezond gegeten hebt, dit zet je nog verder achteruit ! Herpak je gewoon terug: eet gewoon terug gezond en evenwichtig!!

113 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page