top of page

Pressotherapie

Pressotherapie Kasterlee | Switchlife

Pressotherapie is een techniek die gebruikt wordt bij zowel de cosmetische therapie, fysiotherapie, oncologie als angiologie (arteriële doorbloedingsstoornissen) voor drainage en om oedeem in bloedvatenstelsels en lymfestelsels te reduceren. Het activeert de circulatie van het (bloed)vaatstelsel en het lymfestelsel en stimuleert hierdoor de absorptie van extracellulair vocht en draineert dit naar de organen.

Lymfedrainage kan manueel gebeuren, echter is dit zeer arbeidsintensief. Een zeer effectief alternatief is 'Pressotherapie', hetgeen ook nog eens weinig manuele arbeid vergt omdat het geheel automatisch gebeurt.   Met een pressotherapie apparaat wordt er door middel van een compressor lucht geblazen in een 'broek' of 'mouwen' met compartimenten. Door dit in een bepaalde volgorde te doen wordt de doorstroming van de lymfebanen bevorderd en kunnen we spreken van een zeer effectieve en tevens zeer prettige lymfedrainage. Hetzelfde resultaat kan nooit worden behaald door een manuele behandeling.

Pressotherapie Kasterlee | Switchlife

Met lymfedrainage wordt de doorstroming van de lymfebanen weer op gang gebracht, waardoor overtollig vocht en afvalstoffen weer worden afgevoerd. Het mag duidelijk zijn dat een goede lymfedrainage voor alle lichaamsbehandelingen waarbij we iets willen afvoeren (vocht, vet, toxines, etc.) een must is.

Het menselijk lichaam bevat twee vaatstelsels:  - het bloedvatenstelsel  - het lymfestelsel
Het bloedvatenstelsel verzorgt de aanvoer van zuurstof en voeding in het lichaam en het lymfestelsel verzorgt de afvoer van afvalstoffen en overtollig vocht in het lichaam. Het verschil tussen de twee vaatstelsels is dat het bloedvatenstelsel een 'pomp' heeft: het hart. Dit verzekert ons ervan dat ons lichaam continue overal wordt voorzien van zuurstof en voedingsstoffen.

Het lymfestelsel echter heeft geen pomp. De circulatie in de lymfebanen wordt gestimuleerd door de beweging van het lichaam. Door verkeerde gewoontes zoals te vet eten, roken en alcohol drinken en te weinig bewegen raken de lymfebanen verstopt en krijgen we dus ophopingen van overtollig vocht (oedeem) en afvalstoffen met alle nadelige gevolgen van dien.

Aangewezen bij :

Stimulatie van lymfecirculatie en bloedcirculatie.

• Voorkomen van spataderen.

• oedeem.

Cellulite.

• Preventie van trombose voor bedlegerige patiënten.

• Nabehandeling van cosmetische chirurgie.

Nabehandeling van liposuctie of  cryo

Algehele lichaamsontgifting

boosten van het metabolisme/spijsverteringstelsel .

Prijs Lymfedrainage
€30/ behandeling
€250/ kuur van 10 behandelingen

Pressotherapie Kasterlee | Switchlife
bottom of page