top of page

"NEEN" zeggen is OK!!

"Maar ééntje kan toch geen kwaad". "Maar, jij bent toch niet te dik! " "ik heb er niet veel suiker in gedaan hoor".

Allemaal argumenten die we (uitvoerig) te horen krijgen wanneer we een stukje taart aangeboden krijgen op een feestje en NEEN hebben gezegd. Ik hoor mijn klanten vaak zeggen dat ze dat de moeilijkste momenten vinden tijdens een dieet. En dan is het zo moeilijk om vol te houden. Wel , ik geef je enkele tips om dat wel te doen.

1) Vertel je vrienden/familie op voorhand al dat je geen nagerecht eet. Of vertel hen dat je op dieet bent. Wees vastberaden en laat merken dat je werkelijk geen zin hebt in snoep of fastfood.


2) Je kan eventueel voorstellen om zelf ook voor een (na)gerecht te zorgen. Maak bijvoorbeeld een grote kom met fruitsla of een gezonde schotel met groenten en dipsaus.


3) Hou vol!! Wanneer je al 3 feestjes na mekaar hebt gezegd dat je geen stuk taart wilt, dan vraagt men het vaak niet meer, of men voorziet zelfs een alternatief voor jou!


4) Ook bij alcohol is het hetzelfde. Mijn man drinkt sinds enkele jaren bijna nooit nog alcohol. Als we bij familie of vrienden op bezoek gaan, drongen ze er in het begin op aan dat hij toch een glaasje cava mee zou drinken. Nu doen ze dit nimmer. Ze zijn het gewoon geraakt! Ze voorzien zelf vaak een alcoholvrij biertje voor hem.


5) Let erop dat je gedurende de dag 5 tot 6 keer kleinere maaltijden eet. Vermijd toegevoegde suikers en snelle koolhydraten (wit brood, witte pasta, gebak... ) Dit voorkomt schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Vaak zijn het die schommelingen die onze weerstand doen "verzwakken".


6) staan er zaken op tafel die minder schuldig zijn? Olijfjes, natuurnoten, gerookte ham, hummus? Ideaal! Wanneer je iets eet wat natuurlijke vetten of proteïnes bevat, ga je snel een verzadigd gevoel krijgen waardoor de drang naar snacken kleiner wordt.


Toch niet kunnen weerstaan? Voel je dan niet schuldig. Denk na over wat er fout ging en voorkom het volgende keer. Compenseer door de volgende dag een beetje extra op je eten te letten en een beetje beweging in te lassen! Up we go!!


Graag meer tips, weetjes of gezonde recepten? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief onderaan deze pagina !

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page