top of page

MEER ENERGIE?

In 6 stappen naar meer energie? Ik vertel je er deze week alles van!!


Elke dag zal ik één stap toelichten :


Stap 1. Detoxen (lees HIER)

Stap 2. Gezond eetpatroon (lees HIER)

Stap 3. Beweeg! (lees HIER)

Stap 4. Ontstress ! (lees HIER)


Stap 5. Erken je slaap!


We hechten niet genoeg belang aan onze slaap. Toch is een goede nachtrust één van de belangrijkste pijlers voor een gezond en energiek leven. Hoeveel slaap je nodig hebt, hangt af van persoon tot persoon. Bovendien is niet zozeer de duur van je slaap belangrijk, maar vooral de kwaliteit van je slaap.


Wat kan je zelf doen om een goede nachtrust te hebben?


- Slaapomgeving : donker, temperatuur ongeveer 16°, goed geventileerde ruimte, geen andere zaken in de slaapkamer (bureau, tv) een slaapkamer dient enkel om te slapen! of toch bijna enkel om...... ;-)- Een vast slaapritueel : Best is om het laatste half uur voor het slapen gaan te ontspannen en geen tv, gsm, laptop meer te gebruiken. Lees misschien even een ontspannen boek, drink nog een tas thee, schrijf in een dagboek…


- Voeding : eet niet vlak voor het slapengaan. En Vermijd ‘ s avonds zwaar of suikerhoudende etenswaren. Ga echter ook niet met honger slapen, maar eet een uurtje voor het slapen gaan nog iets van groenten (soep, snoeptomaten, komkommer,…) en vermijd koffie en alcohol…


- Slaapritme : sta elke dag rond hetzelfde tijdstip op! Sta je door de week altijd op om 7h? Blijf dan in het weekend niet tot 10h in je bed! Zo ontregel je heel je slaappatroon! Een maximaal verschil van 1h is aan te raden!


- Ontspannende oefeningen : Kan je de slaap moeilijk vatten? Probeer dan eens met ademhalingsoefeningen / yoga. Misschien is het in het begin wat moeilijk maar na wat oefenen helpen deze oefeningen echt!!


Wil je graag nog wat meer weten over (slecht) slapen en over de oorzaken en gevolgen? Neem dan even contact met ons op en vraag achter onze slaapbrochure. Hierin gaan we dieper in op dit onderwerp.


Morgen onze laatste tip...benieuwd welke tip? Just follow us on FACEBOOK ;-) see you tomorrow!!
26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page