top of page

MEER ENERGIE

In 6 stappen naar meer energie? Ik vertel je er deze week alles van!!


Elke dag zal ik één stap toelichten :


Stap 1. Detoxen (lees HIER)

Stap 2. Gezond eetpatroon (lees HIER)Stap 3. Beweeg!


Als je sport, wordt je moe! Maar dit is enkel op korte termijn zo. Indien je regelmatig sport zal je net meer energie krijgen. Sport zorgt voor een goede doorbloeding van je lichaam en maakt je lichaam sterker. Krachttraining en hardlopen zijn super maar je hoeft niet naar de fitness om resultaten te halen, een stevige wandeling is ook al fijn voor je lichaam. sport je niet graag alleen? Ga dan aankloppen bij een club. Zorg er gewoon voor dat je iets vindt dat je graag doet en hou vol.Van sporten wordt je energieker. Lees meerdere tips om meer energie te krijgen
meer energie | Turnhout | switchdieet

Wanneer je lichaam goed in balans is (spiermassa - vetpercentage - vocht-....) dan zal je je energieker voelen. Wist je dat je wanneer je enkele uren na elkaar zit (denk bij een bureau job) dan verlies je spieren. Regelmatig even rechtstaan en rondwandelen kan dit voorkomen.


Enkele tips :


1 / sta regelmatig even recht / zet bijvoorbeeld de printer niet vlak bij je bureau

2 / doe een middagwandeling

3 / neem een sta-bureau (of laat een verhoogje maken waarop je laptop past, zodat je afwisselend rechtstaand of zittend kan werken)

4 / schaf een zitbal aan. regelmatig wandelen is beter maar een zitbal zorgt er toch voor dat je meer spieren gebruikt dan wanneer je op een stoel zit.

5 / Werk je in een bedrijf met meerdere werknemers? Misschien is er een mogelijk om tijdens de middagpauze een sportieve activiteit te plannen onder begeleiding? (yoga - turnen -..... Of is er een mogelijkheid om enkele fitnesstoestellen te plaatsen?

6 / Er bestaan ook bureaufietsen. Het is natuurlijk even wennen. Al fietsend een administratieve taak uitvoeren die veel aandacht vergt is misschien (aanvankelijk ) niet echt haalbaar. Maar oefening baart kunst en anders hou je het fietsen voor tijdens taken die minder aandacht vragen.

Tips voor een betere gezondheid en meer energie.
meer energie | switchdieet |Kasterlee


Wil jij graag de volgende 3 tips horen voor meer energie? Volg me dan zeker op mijn FACEBOOKPAGINA !! Tot morgen !
29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page