top of page

MEER ENERGIE

In 6 stappen naar meer energie? Ik vertel je er deze week alles van!!


Elke dag zal ik één stap toelichten :


Stap 2. Gezond eetpatroonGisteren vertelde ik jou over het effect van een detoxkuur Niet gelezen? Lees het hier : DETOXKUUR


Je hebt je lichaam gereinigd. En nu je je lichaam gereinigd hebt, moet je het natuurlijk op peil houden.


Zorg er dus voor dat je steeds voldoende groenten eet en wissel af. Ook fruit is belangrijk. Let wel op dat je ook hier goed varieert. 3 stukken fruit per dag is wel voldoende, anders loop je het risico om teveel suikers binnen te krijgen.


Eet complexe koolhydraten en beperk deze. Kies dus voor volkoren/spelt/meergranen producten ipv wit brood, witte pasta..


Maak bijvoorbeeld een wok met kip en veel groenten en voeg er een beetje volkorenpasta aan toe. Sport je veel? Dan mag je voor het sporten wel wat extra koolhydraten nuttigen.


Eet voldoende vezels en probeer om enkele malen per dag natuurlijke eiwitten te consumeren onder de vorm van vlees, vis, eieren, yoghurt,…Afwisseling in onze voeding is belangrijk. Salades zijn hierdoor erg gezond.
gezonde gerechten | switchdieet | Oud Turnhout

HET BELANG VAN AFWISSELING :


Ons lichaam werkt het beste als het voorzien wordt van alle nodige vitaminen en mineralen. Ons immuunsysteem werkt dan optimaal, onze hormonen komen in balans, je voelt je fit en energiek,...


Elke groente, elke fruitsoort, elke soort noten maar ook elke vlees/vissoort, graansoort, bevat andere combinaties van vitaminen en mineralen. Dus is het belangrijk om ze af te wisselen om zo al het nodige binnen te krijgen.
Maar er is meer dan dat. Vaak bevatten gezonde voedingswaren ook wel een stof die minder goed voor ons is.

een voorbeeld : Champignons : gezond, toch?

Champignons bevatten de mineralen kalium en fosfor. Ook vitamines B in een redelijke hoeveelheid. Ze bevatten ook (in beperkte mate) vitamines A,D,E en K : SUPER!!

Maar champignons bevatten ook hydrazine en agaritine : beide stoffen zijn belastend voor onze lever en worden in verband gebracht met kanker.


Een gezond voedingsschema opstellen is daarom zeer complex. Maar over het algemeen is de boodschap duidelijk : Wissel voldoende af!!!


Lees jij morgen ook weer mee? Wil jij tip 3 op weg naar een energiek leven? Volg me dan zeker op FACEBOOK !!


37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page