Een herfst vol vitaminen met deze groenten!!
De herfst brengt ons buiten een mooi tapijt van gekleurde bladeren ook heel wat kleurrijke, gezonde en lekkere groenten. Ik zet ze even op een rijtje :
Pastinaak
Pastinaak bevat veel vezels, vitaminen A, B1, B2, B6, C en de mineralen Kalium, natrium en ijzer.
Pastinaak heeft een zoete anijsachtige smaak. Je kan deze groente vaak als vervanger voor aardappelen gebruiken. Probeer eens pastinaakfrietjes of pastinaakpuree.

Pompoen
Pompoenen bevatten veel bètacaroteen (goed voor je ogen dus!), ook vitamine B11, C en E.
Pompoenen hebben een licht-zoete smaak. Ze zijn lekker in soepen, maar ook overheerlijk is een pompoenpuree!
Lees ook ; Pompoenentijd!
(in deze blog ook 3 lekkere recepten)
Boerenkool
Boerenkool bevat veel vitamine A, B11, C en vezels. De kool bevat tevens veel mineralen zoals calcium; kalium, magnesium en fosfor.
Van boerenkool wordt vaak puree gemaakt.

Spruitjes
Spruitjes bevatten veel vitaminen A, B6, B11, C. Bovendien bevat ook deze groente veel mineralen (kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium…) en vezels.
Vaak worden spruitjes gewoon gekookt in zout water. Wanneer je echter de gekookte spruitjes mengt met opgebakken, goed gekruid gehakt (of beter ; puur gemalen rundsvlees), en je laat dit mengsel nog even lichtjes doorbakken (zodat de smaken goed mengen) dan krijg je een heel lekker gerecht dat vaak zelf door kinderen geapprecieerd wordt !
Venkel
Venkel bevat veel vitaminen A, C en B6. Bovendien bevat de groente ook veel calcium, kalium, natrium en magnesium. De groente is goed tegen spijsverteringsproblemen (veel vezels) en oogziekten.
Venkel wordt zowel gestoofd als koud gegeten in salades. Eten jullie wel eens macaroni met kaas en hesp? (sorry, dit is wel een dikmaker!!). Vaak komen hierbij geen groenten te pas. De heerlijke licht naar anijs smakende venkel is heerlijk hierbij. De venkel even opstoven, een beetje kruiden en bij de kaassaus doen (na het binden van de saus)
