top of page

Leef!

Live your life to the fullest!!


Laatst hadden we een gesprek met vrienden. Op een bepaald moment ging het over dat we sommige leuke dingen in het leven niet doen omwille van angst. En dan bedoel ik niet angst om uit een vliegtuig te springen omwille van de hoogte.


Neen, we hadden het over angst om :


iets niet te kunnen (en dus voor aap te staan...) Maar je staat niet voor aap hoor. Mensen kijken op naar je wanneer je iets nieuws probeert. Of het je nu lukt of niet...je hebt het tenminste geprobeerd. Of het nu gaat om een nieuwe hobby zoals muurklimmen, waterskiën of spreken voor een groot publiek. We zijn bang dat we stuntelen of ons misspreken..


Omdat we ons schamen om onze buik, onze billen, een litteken, kromme tenen,.... Maar iedereen heeft wel iets waarover hij of zij niet tevreden is. Je hoeft ook niet over alles tevreden te zijn. Maar laat het je niet weerhouden om de dingen te doen die je graag wilt doen.


Heb je zin om een frisse duik in het zwembad te nemen maar vind je je billen te dik? F*CK IT !! just do it!

Wil je graag leren waterskiën maar ben je bang dat je zal vallen?? SO WHAT ? (ik viel wel 100 keer vooraleer ik recht bleef staan en op filmpjes zie ik dat ik zeker niet moet stoefen met mijn "elegante stijl") Maar ik vind het leuk dus : F*CK IT!!


In ons gesprek ging het er vooral om dat we het zonde vinden dat sommige mensen dingen die ze graag zouden willen doen uitstellen om allerlei redenen van angst :


Wel : ooit deed ik een deadride vanop de hoogste bol van het atomium..5 jaar geleden gooide ik mijn beroepsleven volledig om en startte mijn zaak. ik leerde skiën op mijn 47 ste (ik doe het nog steeds stuntelig), ik deed een solo skydive op mijn 48 ste. Ik leerde vorig jaar waterskiën, ik ging enkele weken terug een cursus via ferrata volgen, schommelde op de hoogste schommel van Europa, ik volgde een cursus orthomoleculaire voeding en ik duik bij warm weer altijd het zwembad in, ook al sta ik tussen een groep (in mijn ogen) "perfecte" dames...


Allemaal niet zo bijzonder.... maar wel voor mij!! En ik heb nog ontzettend veel plannen. Mijn kinderen zeggen dat ik in mijn midlifecrisis zit :-)

Als dat zo is, hoop ik hier nog een 15 a 20 jaar te blijven !!


En jij ? Heb jij al alles gedaan wat je wilt doen? Of heb je nog dromen? Zijn er zaken die je niet durft? Doe het toch maar !! F*CK IT AND JUST GO FOR IT !


LIVE YOUR LIFE TO THE FULLEST!!

170 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page