Ingrediënten
4 zalmsteaks
2 jonagold appelen
150 gr blauwe bessen
100 ml zure room
100 ml room
olijfolie
beetje bakboter
peper en zout
beetje poedersuiker
Bereidingswijze
Haal het klokhuis uit de appelen en snij de appels in dunne schijven. strooi een beetje poedersuiker over de schijven. Bak de schijven in de gesmolten boter tot ze Karameliseren.
Laat de helft van de bessen even sudderen in een beetje water. Plet ze daarna fijn.
Klop de zure en gewone room samen op.
Bak de zalm voorzichtig aan beide kanten gedurende telkens ongeveer 3 minuten. Kruid ze af met peper en zout. (Wanneer je zalm met vel koopt, is dit makkelijker.)
Leg de zalm op een bordje en garneer achtereenvolgens met de appels, geplette bessen, de overgebleven volledige bessen en tenslotte enkele toefjes opgeklopte room. (Wil je het light houden, serveer dan zonder de room.)
SMAKELIJK!!