Ingrediënten
2 sinaasappels
390 g kipfilet
4 el olijfolie
10 g verse gember
½ venkelknol
2 el magere kwark
2 groentenwraps
Bereidingswijze
Was de sinaasappels, rasp wat zeste van de schil en pers de helft van de vruchten uit.
Schil en snijd de overgebleven sinaasappel in partjes.
Meng de kipfilets met het sinaasappelsap en de olie. Rasp de gember erboven, breng op smaak met peper, meng door en laat kort marineren.
Snijd een halve knol venkel in jullienne (dunne reepjes).
Schep de venkel, het venkelgroen, de sinaasappelpartjes, de sinaaszeste en de kwark om. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Verhit de grillpan zonder olie of boter, haal de kip uit de marinade en gril in 12 min. lichtbruin en gaar. Keer regelmatig. Haal de kip uit de pan en snijd in repen.
Verdeel de kip en de venkelsalade over de wraps, rol strak op en snijd elke wrap in 4 gelijke rolletjes.