Gezond en slank met Elly Stevens

Ingrediënten
1 ui
2 teentjes knoflook
1 grote venkel
2 preien
stuk knolselder (100 a 200 gr)
2 blokjes groentebouillon
1,2 liter water
Voor de garnering
150 gram gerookte kalkoenblokjes
2 stengels lente-ui
50 gr pijnboompitten
Bereidingswijze
Pel de ui en de knoflook. Snij de ui en snipper de knoflook. Bak ze samen in een kookpot met olijfolie. Verwijder de stelen van de venkel. Bewaar het groen, dit gebruiken we als garnering. Haal het harde stukje er onderaan uit de venkel, halveer hem in de lengte en snijd hem in dunne plakken en daarna in stukken. Snijd de prei grof. Schil de knolselder en snijd in blokjes.
Doe de groenten bij de ui in de pot, roerbak 4 minuten mee en voeg vervolgens de bouillonblokjes en het water toe. Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten zacht pruttelen.
Verwarm een pan op het vuur en bak hier de kalkoenblokjes krokant in. Bak ook de pijnboompitjes even aan tot ze lichtjes kleuren. Snijd de lente-ui in ringen.
Pureer de soep met een staafmixer. Verdeel de soep over de borden en garneer met het groen van de venkel, kalkoenblokjes, pijnboompitjes en ringen lente-ui.
Smakelijk!!