Ingrediënten
1 rode ui
2 teentjes look
2 rode paprika’s
250 gr cherrytomaten
Paprikapoeder / peper / zout
800 gr tomatenblokjes met basilicum
250 gr buffelmozzarella
verse basilicum
4 eitjes
olijfolie
Bereidingswijze
Snipper de ui en look fijn. Halveer de cherrytomaten. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd ze in blokjes. Verhit olijfolie in een pan met deksel. Voeg de ui, look en het paprikapoeder toe en bak 3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en roerbak weerom 3 minuten, voeg daarna de cherrytomaten toe. Breng aan de kook , doe het deksel op de pan en laat 5 minuten sudderen.
Breng op smaak met peper en zout en scheur ondertussen de mozzarella klein.
Maak kuiltjes in de saus en breek hierin de eitjes. Bestrooi ze met peper en zout en verdeel de mozzarella over de pan. Laat eerst 10 sudderen met deksel en daarna ongeveer 5 minuten zonder deksel. Garneer de shakshuka met de basilicum.
Serveer met brood of met bloemkoolrijst.