Ingrediënten
800 gr schelvis
2 tomaten
200 gr zeekraal
2 grote pastinaken
peper, zout
citroen
olijfolie
Bereidingswijze
Giet in een ovenschaal een scheut olijfolie, zie dat de bodem bedekt is. Leg hierop de moten vis. Was de tomaten en snij ze in schijfjes. Besprenkel de vis met citroensap en kruid lichtjes met peper en zout. Leg hierop de schijfjes tomaat en kruid nog een beetje bij. Zet in een voorverwarmde oven van 200° gedurende 30 à 35 minuten.
Schil de pastinaken en snij in grove stukken. Kook gaar in lichtgezouten water. Pureer en kruid met kruidnagel, peper en zout.
Wanneer de vis bijna klaar is bak je de zeekraal in een beetje olijfolie. Dit duurt slechts enkele minuten. Kruid met peper en zout.
Tip : geen zeekraal? Probeer dit gerecht dan eens met oesterzwammen.
Smakelijk!!