Ingrediënten
300 gr korte volkorenpasta
200 gr gerookte kalkoenblokjes (Albert Heyn)
2 courgettes
250 gr kerstomaatjes (ik gebruikte gemengde: geel – rood)
Handvol basilicum
4 eieren
2 el parmezaanschilfers
Kruiden: gedroogde rozemarijn en tijm, peper en zout
Dressing:
1 avocado
½ de citroen
2 el yoghurt
3 el geraspte parmezaan
Beetje peper
Bereidingswijze
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng er een beetje olijfolie onder zodat hij niet gaat plakken.
Kook de eieren hard (8min) pel en halveer ze.
Spoel en halveer de kerstomaten.
Snij de courgettes in lange brede linten. Maak een marinade van olijfolie, gedroogde tijm en rozemarijn, peper en zout. Bestrijk de courgettes ermee en bak aan beide kanten in een grillpan.
Bak eveneens de gerookte kalkoenblokjes in een grillpan kort aan.
Meng al de bovenstaande ingrediënten door elkaar, behalve de eitjes. Voeg ook nog een lepel van onderstaande dressing toe.
Dressing:
Halveer de avocado en lepel het vruchtvlees eruit. Doe het sap van de halve citroen erbij, de yoghurt en de gemalen parmezaan. Mix tot een homogene dressing.
Kruid nog af met peper en zout.
Schik de pastasalade in een schaal en garneer met de eitjes, basilicum en parmezaanschilfers. Serveer de dressing erbij.
Smakelijk!