top of page

Pastasalade met avocadodressing en gerookte kalkoenblokjes

Bereidingsduur

30 min

Kookduur

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Niveau

Makkelijk

Categorie

Diner

Pastasalade met avocadodressing en gerookte kalkoenblokjes

Ingrediënten

300 gr korte volkorenpasta

200 gr gerookte kalkoenblokjes (Albert Heyn)

2 courgettes

250 gr kerstomaatjes (ik gebruikte gemengde: geel – rood)

Handvol basilicum

4 eieren

2 el parmezaanschilfers

Kruiden: gedroogde rozemarijn en tijm, peper en zout

 

Dressing:

1 avocado

½ de citroen

2 el yoghurt

3 el geraspte parmezaan

Beetje peper

Bereidingswijze

Kook de pasta gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng er een beetje olijfolie onder zodat hij niet gaat plakken.

Kook de eieren hard (8min) pel en halveer ze.

Spoel en halveer de kerstomaten.

Snij de courgettes in lange brede linten. Maak een marinade van olijfolie, gedroogde tijm en rozemarijn, peper en zout. Bestrijk de courgettes ermee en bak aan beide kanten in een grillpan.

Bak eveneens de gerookte kalkoenblokjes in een grillpan kort aan.

 

Meng al de bovenstaande ingrediënten door elkaar, behalve de eitjes. Voeg ook nog een lepel van onderstaande dressing toe.

 

Dressing:

Halveer de avocado en lepel het vruchtvlees eruit. Doe het sap van de halve citroen erbij, de yoghurt en de gemalen parmezaan. Mix tot een homogene dressing.

Kruid nog af met peper en zout.

 

Schik de pastasalade in een schaal en garneer met de eitjes, basilicum en parmezaanschilfers. Serveer de dressing erbij.

 

 

Smakelijk!

bottom of page