Ingrediënten
30 gr bakboter
1/2 bussel peterselie
1/2 bussel verse tijm
enkele takjes verse koriander
1/2 bussel bieslook
1 eetlepel mosterd
2 teentjes look
peper en zout
eventueel een beetje paneermeel
2 lamskronen + beetje bakboter
Bereidingswijze
Smelt de boter in een pannetje of zet ze even in de microgolf. Snij alle kruiden grof en doe ze samen met de boter en de mosterd in een grote maatbeker of in een blender. Voeg naar smaak peper en zout toe. Mix tot je een gladde massa hebt. Zet het mengsel in de koelkast om terug op te stijven. Is het mengsel nog iets te lopend? Meng er dan een beetje paneermeel onder (bij mij is dit eigenlijk bijna nooit nodig).
Neem de lamskronen, snij ze proper en ontvlies ze. Kruid het vlees met peper en zout. Bak het vlees langs beide kanten kort aan in een pan om ze dicht te schroeien. Leg ze in een ovenschotel en smeer de bovenkant in met de kruidenboter (mag er dik opliggen). Zet in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 8 a 10 minuten.
Hier werd de lamskroon geserveerd met krielaardappelen en boontjes met mango. Het recept van de boontjes vind je hier.
Smakelijk!