top of page

Italiaanse boerensandwiche

Bereidingsduur

45 minuten

Kookduur

40 minuten

Aantal personen

4 personen

Niveau

Gemiddeld

Categorie

Brunch

Italiaanse boerensandwiche

Ingrediënten

8 sneetjes Probody brood 2 kleine courgettes 1 rode paprika 1 oranje paprika 1 citroen 250gr ricotta 1el gedroogde oregano 100ml olijfolie

peper en zout


Voor de pesto 100gr babyspinazie 1 teentje knoflook 50gr pijnboompitjes 50gr parmezaanse kaas 150ml olijfolie

Bereidingswijze

Pers het sap van de citroen, pel en pers de knoflook.

Maak een marinade van de knoflook, oregano, citroensap en olijfolie.

Maak tagliatelle van de courgettes met een dunschiller, meng de slierten onder de marinade en breng op smaak met peper en zout.


Verwarm de oven op 200° en bak de paprika's op een bakplaat (met bakpapier) voor 40 minuten.

Draai ze halverwege om en haal ze uit de oven en laat ze afgedekt afkoelen.


Maak ondertussen de pesto:

Pel en pers de knoflook, rooster de pijnboompitjes.

Mix de babyspinazie samen met de pijnboompitjes en de knoflook fijn.

Meng de geraspte parmezaanse kaas en de olie eronder.

Breng op smaak met peper en zout.


Verwijder de schil, steeltjes en zaadlijsten van de afgekoelde paprika's en snij in repen van 2 à 3 centimeter en meng onder de courgetteslierten.


Rooster het brood, meng 4 eetlepels pesto onder de ricotta en besmeer 4 broodjes met het smeersel.

Werk de broodjes af met de gemarineerde courgette en paprika en bedek met de overige sneetjes brood.


TIP: maak met de overschot van de pesto bv. een pasta-ovenschotel.

bottom of page