top of page
Ingrediënten
500 gr bloemkoolrijst (als bijgerecht bij de shashuka, kan je vervangen door bruine rijst of volkoren pasta)
2 takken prei
300 gr spinazie
4 tot 6 eitjes
Scheut sojaroom (ong 125 ml)
Eetlepel groene pesto (liefst zelfgemaakt)
Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Snij de prei doormidden en was hem, snij in halve ringetjes
Doe olijfolie in de pan en roerbak de prei 10 tot 15 min, voeg de spinazie toe en roer om (5 min)
Voeg de room en de pesto toe, laat 5 min inkoken
Maak kuiltjes en breek de eitjes hier voorzichtig in, laat ze stollen tot het eiwit gestolten is (het eigeel mag nog vloeibaar zijn). Bak ondertussen de groenterijst beetgaar! (dit duurt echt maar enkele minuten)
Kruid af met peper en zout
Werk af met shilfers parmezaan!
bottom of page