Ingrediënten
300 gr broccolirijst
1 aubergine
1 paprika
1ui
1 teentje look
1 bol mozzarella
300 gr rundsgehakt
Zout, peper en provencaalse kruiden
Bereidingswijze
Halveer de aubergines overlangs en hol ze uit. Hak het vruchtvlees fijn. Spoel en halveer de paprika, verwijder zaadjes en zaadlijsten, snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.
Doe olijfolie en een pan en bak daarin het gehakt rul. Voeg de gesnipperde ui, paprika, het vruchtvlees, knoflook en provencaalse kruiden toe. Laat het mengsel nog even bakken en breng het op smaak met peper en zout.
Kruid ook de gehalveerde aubergine met peper en zout en vul de helften daarna met het mengsel. Snij de mozzarella in schijven en verdeel over de aubergines. Plaats gedurende 30’ in de voorverwarmde oven.
Doe olijfolie in de pan en wok de broccolirijst gedurende 5minuten. Kruid af met peper en zout!
Tip: je kan eventueel tomatensaus over de aubergines doen alvorens de mozzarella schijfjes te verdelen, ook superlekker!!