Ingrediënten
500gr kalkoenborsthaasje
400gr zoete aardappel 350gr gemengde boschampignons 1dl water 1/2de kippenbouillonblokje 2el soyaroom olijfolie
peper, zout en verse tijm
Voor de vulling: 150gr champignons
200gr mager rundsgehakt
3 eetlepels rozijnen
60gr fijngehakte walnoten
70gr gedroogde abrikozen
1 ei
1 teentje knoflook
peper, zout en currypoeder
Bereidingswijze
Verwarm de overn op 180°C. Snipper de champignons en knoflook en meng alles voor de vulling.
Schil de zoete aardappel, snijd in partjes en kruid af met peper, zout en verse tijm.
Stop de zoete aardappel in de oven (in totaal 25-tal minuten).
Snijd de kalkoenfilet in vier stukken en vlinder hem zodat je de stukken open kan leggen.
Kruid de kalkoen langs beide zijden met peper en zout en vul met de vulling. Vouw dicht en steek vast met een prikker.
Kleur de kalkoen in een beetje olijfolie en stop hem daarna in de oven voor een 20-tal minuten.
Bak de boschampignons, kruid met peper en zout. Blus met de kippenbouillon en werk of met de soyaroom.
Serveer de gevulde kalkoenfilet met de zoete aardappel en saus.