top of page

Gevuld kalkoenborsthaasje met boschampignons en noten

Bereidingsduur

30 minuten

Kookduur

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Niveau

Gemiddeld

Categorie

Hoofdgerecht

Gevuld kalkoenborsthaasje met boschampignons en noten

Ingrediënten

500gr kalkoenborsthaasje

400gr zoete aardappel 350gr gemengde boschampignons 1dl water 1/2de kippenbouillonblokje 2el soyaroom olijfolie

peper, zout en verse tijm


Voor de vulling: 150gr champignons

200gr mager rundsgehakt

3 eetlepels rozijnen

60gr fijngehakte walnoten

70gr gedroogde abrikozen

1 ei

1 teentje knoflook

peper, zout en currypoeder

Bereidingswijze

Verwarm de overn op 180°C. Snipper de champignons en knoflook en meng alles voor de vulling.


Schil de zoete aardappel, snijd in partjes en kruid af met peper, zout en verse tijm.

Stop de zoete aardappel in de oven (in totaal 25-tal minuten).


Snijd de kalkoenfilet in vier stukken en vlinder hem zodat je de stukken open kan leggen.

Kruid de kalkoen langs beide zijden met peper en zout en vul met de vulling. Vouw dicht en steek vast met een prikker.


Kleur de kalkoen in een beetje olijfolie en stop hem daarna in de oven voor een 20-tal minuten.


Bak de boschampignons, kruid met peper en zout. Blus met de kippenbouillon en werk of met de soyaroom.


Serveer de gevulde kalkoenfilet met de zoete aardappel en saus.



bottom of page