top of page

Geroosterde krieltjes met balsamico groenten

Bereidingsduur

15 minuten

Kookduur

45 minuten

Aantal personen

4 personen

Niveau

Gemiddeld

Categorie

Diner

Geroosterde krieltjes met balsamico groenten

Ingrediënten

600 gr krieltjes

4 rode uien

4 tomaten

Enkele takjes verse tijm

Peper en zout

2 el olijfolie Optioneel: 4 filet pure

 

Voor de marinade

4 el balsamicoazijn

4 el olijfolie

1 el mosterd

Scheutje lopende honing

Enkele takjes verse tijm

 

Voor de zure room dressing

300 gr zure room

1 onbespoten citroen

Peper en zout

Bereidingswijze

Kook de krieltjes een 10 tal minuten (ze moeten nog half-hard zijn.) in licht gezouten water

Zet de oven op op 200°

Halveer ze.

Doe in een kom de olijfolie peper, zout en rits de takjes tijm af. Schep de krieltjes door dit mengsel en  verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.

 

Pel de uien en halveer ze

Was de tomaten en halveer ze. Leg de uien en tomaten in een ovenschotel.

Meng al de ingrediënten door de marinade.

Doe op elke halve ui en elke halve tomaat een eetlepel van de marinade.

 

Bak de groenten samen met de krieltjes gedurende 35 minuten in de oven

Maak ondertussen de zure-roomdressing

Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Meng de room met de schil en het sap en kruid af met peper en zout.

 

(Optioneel : bak de filet pure in een beetje olijfolie , kruid met peper en zout)

bottom of page