Ingrediënten
2 tonijnsteaks
100 gr quinoa
Salade:
gemengde salade (rucola, veldsla, zuring)
mini basilicum
1 romatomaat
1/4 de komkommer
20 gr peultjes
20 gr sojabonen
20 gr pijnboompitten
kiemgroenten
eetbare bloemen
dressing : ingedikt granaatappelsap
Bereidingswijze
Quinoa :
Doe de quinoa in een zeef en spoel goed onder koud water. Doe de quinoa in een kookpot en overgiet met het water of bouillon. Doe een snuifje zout in het water (bij bouillon is dit niet nodig) en breng aan de kook. Dek af en kook 20 min. gaar. De quinoa is gaar wanneer de zaadjes openbarsten en een klein wit kiempje tevoorschijn komt. Roer de quinoa los met een vork.
Salade :
Verdeel de sla en mini basilicum over de borden. schik dan de rest van de ingrediënten over de borden. Begin met de tomaat, dan de peultjes, komkommer, sojabonen, pijnboompitten, kiemgroenten, eetbare bloemen en tenslotte een beetje dressing.
Bak de tonijnsteaks in een beetje olijfolie en kruid met peper en zout. (elke kant ongeveer 2 à 3 minuten)
Leg de steaks bij op de borden en verdeel de quinoa. Smakelijk!!