Ingrediënten
50 gr veldsla
30 gr rucola
14 à 16 braambessen
1 mango
200 gr halloumi
14 à 16 kerstomaatjes
1/2 rode ui
handjevol basilicumblaadjes
30 gr pijnboompitjes
dressing : olijfolie en 1 passievrucht
dressing optioneel : 1 scheutje ahornsiroop
Bereidingswijze
Was alle ingrediënten. Snij de rode ui in fijne halve maantjes. Snij de kerstomaatjes doormidden.
Bak de pijnboompitjes even in een droge pan, totdat ze lichtjes bruin worden.
Maak nu eerst de dressing :
plet 1 passievrucht door een fijne zeef, zodat je enkel het sap overhoudt. Meng dit sap met een flinke scheut olijfolie, een beetje peper en zout. Eventueel kan je hier nog een beetje ahornsiroop aan toevoegen (ik deed dit niet)
Snij nu de mango en de halloumi in schijven (mango ongeveer 1 cm, halloumi iets fijner). Bak ze in een grillpan of contactgrill, zodat er mooie bruine lijnen ontstaan.
Schik alles samen op een mooi bord. Doe er als laatste de
braambessen en dressing over.
Smakelijk !!