Ingrediënten
250 gr ricotta
2 uien
1 teentje look
100 gr parmezaanse kaas
1 ongespoten citroen
6 takjes tijm
peper en zout
olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°. Pel en snipper de uien en het teentje look. Fruit de ui aan in een pan met een beetje olijfolie. Rits de blaadjes van de tijmtakjes en voeg samen met de look toe aan de ui. Bak nog een 5 tal minuten mee. Kruid met peper en zout.
Rasp de zeste van de citroen. Doe een beetje gebakken ui apart in een kommetje. Doe de rest van de ui bij de ricotta. Voeg eveneens de zeste van de citroen en de helft van de parmezaanse kaas toe. Doe het mengsel in een kleine ovenschotel. Doe bovenop de rest van de kaas. Bak gedurende 20 minuten. Garneer met de overgebleven ui.
Tip : Doe na het bakken een beetje honing over de ricotta.