top of page

Couscous met tahinepesto

Bereidingsduur

20 minuten

Kookduur

15 minuten

Aantal personen

4 - 6 personen

Niveau

Makkelijk

Categorie

Diner

Couscous met tahinepesto

Ingrediënten

150 gr couscous

½ de bloemkool

300 gr kerstomaten

1 gele paprika

1 rode ui

1 komkommer

Handje peterselie

Handje munt

Handje cashewnoten

Bosje bieslook

50 gr rucola

Sap ½ de citroen

12 halfzongedroogde tomaten

Olijfolie

Peper en zout

 

Pesto

50 gr tahinepasta

2 teentjes knoflook

25 gr rucola

Handje basilicum

Sap ½ de citroen

Scheutje olijfolie

Peper en zout

Bereidingswijze

Snij de bloemkool in roosjes, de paprika in reepjes. Bak ze in een beetje olijfolie.

Doe 250 ml kokend water over de couscous, doe er peper en zout bij en laat rusten

Pel de ui en snij  in fijne schijfjes, besprenkel met citroensap en laat even rusten.

Was en snij de kerstomaatjes in 2. Was tevens de komkommer, schraap de zaadjes eruit en snij in kleine blokjes.

Hak de kruiden fijn en doe alle groenten bij elkaar (behalve de ui)

Snij de zongedroogde tomaten in stukjes, hak de noten in grove stukken


Maak de pesto.

Pel en pers de knoflook, voeg alle ingrediënten toe, kruid met peper en zout. Mix dit alles (voeg eventueel een klein beetje water toe)


Doe de couscous, de ui, de groenten in een grote schaal, voeg 4 lepels van de pesto toe en meng. Voeg tenslotte de rucola en de gehakte noten toe.

bottom of page