Ingrediënten
800 gr mager rundsgehakt
2 paprika's
2 wortelen
2 teentjes look
1 pepertje
1 el cajunkruiden
4 takjes verse tijm
300 gr maïs
400 gr rode bonen
2 blikjes tomatenblokjes (500 gr)
1 blikje tomatenpuree
3 bouillonblokjes (runds)
250 ml rode wijn
2 el cacaopoeder
1 kaneelstok
50 à 75 gr / persoon erwten/rodelinzenrijst (Albert Heyn)
Bereidingswijze
Was de paprika's en schil de wortelen. snij beide in blokjes.
Pel de teentjes look en snij zeer fijn. Snij ook het pepertje heel fijn (verwijder de pitjes).
Bak het gehakt rul, kruid het met de cajunkruiden en voeg daarna de groenten toe, eveneens de look en het pepertje. Roer enkele minuten om en voeg vervolgens de tomatenblokjes, puree en de wijn erbij. Vervolgens de uitgelekte en afgespoelde bonen en maïs, de tijm, bouillon, cacaopoeder en de kaneelstok. Laat een uurtje sudderen op een laag vuur.
Kook de rijst volgens de bereidwijze op de verpakking.
Eet smakelijk!