
Ingrediënten
2 el gebroken lijnzaad
85 g bruin teffmeel
50 g havermout
1 tl baking soda
beetje zout
beetje kaneel
100 g ongezoete sojamelk
2 grote appels
1 el granaatappel melasse (of appelazijn)
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Meng het lijnzaad met 6 el water en zet het mengsel even opzij.
Roer in een kom het bruine teffmeel, de havermout, de baking soda, zout en kaneel door elkaar.
Schil de appels, snij 1 appel in schijfjes en plaats 2 tot 3 minuten in de microgolf, plet de appel daarna. Snij de andere appel in kleine blokjes. Doe de appelblokjes bij de kom met het meel.
Meng in een andere kom de sojamelk, de geplette appel en de granaatappelmelasse. Roer als laatste het mengsel met het lijnzaad erdoor en roer totdat alles goed vermengd is.
Roer daarna de natte ingrediënten door de droge, en schep het mengsel in siliconen cup cake vormpjes. Bak de cup cakes af in ongeveer 30-35 minuten.
Smakelijk !!
TIP !! : De cupcakes zijn maar licht-zoet. Voor mij prima ! wil je ze zoeter? Voeg dan 2 tot 3 soeplepels Zusto toe bij het droge meel en meng goed! Doe dit VOOR je de stukjes appel toevoegt. Zusto is een prima suikervervanger bij bakrecepten maar is gevoelig voor vocht dus moet je Zusto eerst mengen met droge ingrediënten.