top of page

Frisdrank

Nog een colaatje? We blijven met z’n allen massaal frisdrank drinken. En dit terwijl we weten dat het helemaal niet goed voor ons is. Maar waarom kappen we dan die drankjes toch naar binnen? Laat ik je nog eens uitleggen waarom ze zo slecht zijn :


snel vermageren |Switchdieet | Olen
hoe ongezond is frisdrank?

Gezondheid Jaja, cliché…en je weet het wel, dat ze niet gezond zijn. Maar ik ga er graag iets dieper op in :


1) Ze maken je dik! Calorieën uit frisdrank maken een groot deel uit van onze dagdagelijkse calorie inname. Frisdrank bevat vooral veel fructose. Fructose belemmert ons natuurlijk verzadigingsgevoel, door het drinken van frisdrank , eet je dus meer en je overeet je!!

Dus : en je hebt extra calorieën door de frisdrank + extra calorieën omdat je meer eet. Tijdens een dieet raad ik frisdrank dan ook zeker af!

2) Buikvet : Frisdranken zorgen vooral voor buikvet. Dit is niet alleen onsierlijk, maar het vergroot ook je risico op talloze ziektes. Omdat je organen letterlijk in het “vet” zitten, gaan ze minder goed functioneren.


3) Ziektes : Een glaasje frisdrank bevat gemiddeld 10 klontjes suiker. Door regelmatig frisdrank te drinken verhoog je de kans op diabetes, hart -en vaatziekten, leverproblemen, kanker,….


4) Verslaving : Bij “verslaving” denken we meteen aan alcohol en drugs. Maar de verslaving aan frisdrank en suikers maken wereldwijd misschien wel meer slachtoffers! Het is alleen minder aantoonbaar. Daarbij geraken we niet alleen verslaafd aan de frisdrank en suikers maar een veelvuldig gebruik van suikers kan dan weer leiden tot een eetverslaving!


5) Milieu : Om het even over iets anders te hebben : Het produceren van frisdrank is slecht voor ons milieu. Voor het produceren van 1 fles frisdrank zijn meer dan 130 liter water nodig!


6) Wat dan met light of zero dranken? : Bij lightdranken zijn de suikers vervangen door kunstmatige zoetstoffen. Deze stoffen zorgen er eveneens voor dat je meer honger krijgt, net als bij echte frisdrank. Daarom raad ik ook het drinken van zerodranken af, zeker tijdens een dieet.

snel en gezond afvallen |Switchdieet | Turnhout
gezond afvallen | Switchdieet |Tielen


Er zijn tal van andere opties om je dorst te lessen. Probeer bijvoorbeeld: fruit-infused water. Doe enkele schijfjes limoen en blaadjes munt in water en laat eventjes rusten. Of experimenteer met andere fruitsoorten. Drink tomatensap of een groetenbouillon of smoothie. Wat ik ook lekker vind ; een glaasje karnemelk (ongesuikerd) met daarin een handjevol zoete (diepvries)kersen, mixen : klaar!!88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page