top of page

volgranen brood

Bereidingsduur

2h (inclusief rijzen)

Kookduur

50 min

Aantal personen

4

Niveau

Makkelijk

Categorie

Brunch

volgranen brood

Ingrediënten

130 gr speltbloem

130 gr havervlokken

130 gr boekweitmeel

130 gr gekookte quinoa

40 gr sesamzaden

40 gr gebroken lijnzaad

40 gr chiazaden

gist (voor heoveelheid zie verpakking)

een beetje zout (1/2 de koffielepel)

250 a 300 ml lauw water


Bereidingswijze

Meng al de ingrediënten goed door elkaar. Maak daarna met het deeg een mooie ronde vorm en leg deze op een bakplaat. Je kan ook bakpapier gebruiken. Laat 1 uur afgedekt met een keukenhanddoek rusten op een warme plaats. Bak daarna het brood in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 45 minuten.

!! Wanneer je graag een glanzend brood wil, kan je het broodje alvorens het in de oven gaat insmeren met een beetje eigeel.

!! Dit broodje is vrij vast en compact en vult heel erg snel. Lekker en heel voedzaam. Probeer met onze avocado-eiersalade of met onze zelfgemaakte confituur.

bottom of page