Ingrediënten
1/2 de knolselder
1 appel
1 blokje kippenbouillon
1 (volkoren) boterham
2 schelletjes parmaham
12 sint jacobsvruchten
peper, zout, nootmuskaat
enkele takjes groen ter versiering (bv mini zuring)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°
Leg de boterham en de parmaham op een schotel met bakpapier en plaats 20 minuten in de oven. Doe daarna in een blender en maal fijn.
Schil en snij de knolselder in blokjes en kook gaar in kippenbouillon. Schil ondertussen de appel en snij in partjes. Leg de partjes op een bord en gaar ze door 2 minuten in de microgolfoven te plaatsen (hoogste stand). Giet de knolselder af door een zeef en druk een beetje aan zodat het overtollig vocht wegvloeit.
Doe samen met de partjes appel in een kom en mix het geheel met een staafmixer. Breng op smaak met wat peper, zout en nootmuskaat. wil je het geheel wat smeuïger? Dan kan je een beetje olijfolie of boter toevoegen. (natuurlijk wel wat meer calorieën)
Bak de sint Jacobsvruchten in een beetje olijfolie (beide kanten ongeveer 2 minuten) en kruid met een beetje zout en peper. (Let op de crumble is ook redelijk zout!)
Maak een "bedje" met de puree, plaats daarop de Sint- Jacobsvruchten en vervolgens de crumble. Ongewoon lekker !
SMAKELIJK!!