top of page

Italiaanse muse

Bereidingsduur

30 minuten

Kookduur

30 minuten

Aantal personen

4 - 6 personen

Niveau

Makkelijk

Categorie

Aperitief

Italiaanse muse

Ingrediënten

  • 15 gr verse basilicum + nog wat kleine blaadjes voor de garnering

  • 1 teentje knoflook

  • 25 gram pijnboompitten

  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas

  • 1 bakje hüttenkäse (200 gram)

  • 4 pomodori tomaten

  • 1 sjalotje

  • olijfolie extra vergine

  • olijfolie om in te bakken

  • versgemalen zwarte peper

  • zeezout

  • extra nodig: 4 – 6 glaasje doorsnede maximaal 6 cm

Bereidingswijze

Stap 1. Pesto


  • Doe de basilicum, knoflook, pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas in de keukenmachine en maal dit fijn.

  • Voeg daarna al roerend circa 4 eetlepels olijfolie extra vergine toe.

  • Breng op smaak met zout en peper.


Stap 2. Hüttenkäse


  • Breng de Hüttenkäse op smaak met zout, peper en een klein beetje olijfolie extra virgine.


Stap 3. Pomodori saus


  • Breng een pan water aan de kook. Kruis de tomaten aan de onderkant in. Dompel onder in het kokend heet water.

  • Spoel ze vervolgens af met koud water. Dit is om ervoor te zorgen dat ze niet doorgaren en de schil nog makkelijker loslaat.

  • Vervolgens ontvel je de tomaten.

  • Verwijder de zaadjes van de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

  • Snipper het sjalotje fijn. Verhit wat olie in een pan en bak hierin zachtjes de sjalot.

  • Voeg daarna de blokjes tomaat toe en laat het geheel circa 10 minuten zachtjes bakken totdat de tomaat mooi zacht is geworden.

  • Breng op smaak (indien nodig) met een beetje zout. Laat de saus afkoelen.


Stap 4. Amuse glaasjes vullen


Neem 4-6 mooie glaasjes voor een amuse. Zorg ook dat ze van glas zijn, anders zie je de 3 lagen niet. Mijn glaasjes komen bij de Xenos vandaan. Je zou ook hele kleine weckpotjes kunnen gebruiken.


  • Doe onderin het glaasje een bodem pesto.

  • Maak een 2e laag door de hüttenkäse erop te scheppen.

  • Bovenop komt een laagje van de tomatensaus.

  • Strooi hier een beetje versgemalen zwarte peper over en garneer met een blaadje basilicum of geknipte bieslook.


Smakelijk!

bottom of page