Ingrediënten
Crackers
80 gram gebroken lijnzaad
80 gram pompoenpitten
70 gram chiazaad
250 ml water
zout, 1 koffielepel rozemarijn
Roomkaas
180 gram cashewnoten (ongezouten) 4 teentjes knoflook
1 el edelgistvlokken
sap van 1/2 citroen
60 ml water
bosje bieslook
peper en zout
Bereidingswijze
Crackers
Meng alle ingrediënten en laat 20 min. rusten.
Neem een bakplaat bekleed met bakpapier en verspreid het mengsel hierop. Leg bakpapier op het mengsel en maak met een deegroller het mengsel zeer plat. Haal het bakpapier er terug af en stop 30 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
Roomkaas
Laat de noten een nacht weken.
Verwarm de oven op 200°C en stop de knoflook in aluminiumpapier voor 15 min. in de oven. Pel de knoflook. Doe de uitgelekte noten erbij samen met de edelgistvlokken, water en citroensap. Kruid af naar smaak met peper en zout.
Mix alles goed en doe er de bieslook bij.