Ingrediënten
3 middelgrote courgettes 1 ei
40 gr speltbloem
1/2 koffielepel bakpoeder
1/2 koffielepel komijnpoeder
klein busseltje kruiden (peterselie & bieslook) olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze
Was de courgettes, snij er de uiteinden af en rasp het vruchtvlees grof. Leg in een vergiet, strooi er zout over en laat 30 minuten uitlekken. Was en droog de kruiden, pluk de blaadjes van de takjes en hak ze fijn.
Spoel de geraspte courgettes en laat ze verder uitlekken in een schone keukenhanddoek. Druk daarbij nog zoveel mogelijk vocht uit en leg in een mengkom. Voeg de bloem, bakpoeder, het ei en de kruiden toe. Kruid af met peper, zout en komijnpoeder, meng goed.
Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan. Leg kleine hoopjes van het mengsel in de hete olie en bak ze 2 à 3 minuten per kant.
Laat de beignets uitlekken op keukenpapier terwijl je de volgende bakt.