Ingrediënten
1 pompoen
2 pastinaken
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl kurkuma
1 l groentebouillon
4 el tahin
sap van een volledige sinaasappel
peper en zout
Toppings:
verse peterselie of koriander, fijngehakt
soja room
macadamia noten, fijngehakt
Bereidingswijze
Verhit een scheutje in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak tot deze zacht en glazig is.
Voeg de knoflook, kurkuma en komijnpoeder toe. Bak ongeveer 1-2 minuten mee tot de kruiden geurig worden.
Voeg de blokjes pompoen en pastinaak toe aan de pan. Bak ze kort mee, ongeveer 5 minuten en blijf roeren.
Giet de groentebouillon in de pan. Breng aan de kook en laat sudderen tot de groenten zacht zijn geworden, ongeveer 20-25 minuten.
Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Als je geen staafmixer hebt, kun je de soep in porties in een blender pureren en dan terug in de pan gieten.
Voeg als laatste de tahin en het sinaasappelsap het toe aan de soep. Pureer daarna nogmaals zodat het goed verdeeld is.
Proef de soep en voeg peper en zout toe naar smaak.
Giet de soep in kommen, garneer met gehakte peterselie of koriander, soja room en wat fijngehakte macadamia noten.