top of page

7 DINGEN DIE JE NIET MAG DOEN WANNEER JE OP DIEET BENT !

1) Een sport kiezen omdat je hierdoor veel calorieën verbrand.

Je wilt afvallen, daar hoort sporten en/of bewegen bij !! Kies een sport of beweging waar je je goed bij voelt, waar je blij van wordt. Het heeft echt geen zin om te gaan hardlopen als je er een hekel aan hebt. Wandel je wel graag? Ga dan wandelen. Natuurlijk moet je er rekening met houden dat sommige sporten pas leuk worden als je ze vaker gedaan hebt, als je er beter in wordt. Bij het afvallen blijft echter je voeding de hoofdzaak, al is beweging ook belangrijk!


2) Niet luisteren naar je verzadigingsgevoel.

Voor mij is dit regel nummer 1 bij het afslanken en op gewicht blijven!Meer dan 70% van onze bevolking luistert niet meer naar hun eigen lichaam. Stop af en toe met eten en denk even na of je nog honger hebt. Teveel in één keer eten is nooit goed. Je maag kan maar een bepaalde hoeveelheid voedsel optimaal verwerken.


3) Honger lijden.

Kleinere porties eten is een goed idee maar zie dat je nooit met honger van tafel gaat. Leer ook tussendoor naar je hongergevoel te luisteren. Drink eerst een groot glas water, honger wordt soms verward met dorst. Ga ook nooit met honger slapen, dit is echt niet goed voor je nachtrust. Eet iets “licht” als je ’ s avonds laat nog honger hebt.


3) Onvoldoende nachtrust.

Een goede nachtrust is zeer belangrijk als je wil vermageren. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je veel fitter bent, je dieet beter volhoudt en je gewoon opgewekter bent. Veel processen in ons lichaam gaan trouwens minder vlot verlopen wanneer je niet goed uitgeslapen bent.


5) Snel eten.

Eet langzaam, zodat je eten zich vermengt met je speeksel, dit is de eerste stap in het verteringsproces, hoe beter je kauwt, hoe beter alle voedingsstoffen zullen worden opgenomen en verwerkt.


6) Calorieën tellen.

Ik weet het : het is bewezen dat je, wanneer je wilt afvallen, minder calorieën moeten opnemen dan je verbruikt. Echter, minstens zo belangrijk is om te kijken wat voedingsmiddelen met je lichaam doen. Een goed voorbeeld hiervan zijn noten. Deze bevatten veel calorieën maar ze bevatten ook veel goede vetten, vitaminen en mineralen. Deze mineralen en vetten zorgen er weer voor dat ons metabolisme en vetverbranding optimaal functioneert.


7) Stressvol leven.

Ontspan jezelf regelmatig. Stressvet bestaat echt! Als je gestrest bent, produceer je stresshormonen en deze stimuleren de vetopslag in ons lichaam. Afvallen heeft dus niet alleen te maken met je eetpatroon en met sporten maar ook met je emotionele toestand. Heb je problemen? Probeer deze dan op te lossen.. Is je huis een bende? Pak dit aan! Zodat je “rust” vindt in je woning en leven. Ook mediteren of yoga kunnen helpen.

67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page