top of page

Wat een start!!

Bijgewerkt op: 27 sep. 2022

Goed begonnen is half gewonnen !! Dat geldt ook voor de eerste maaltijd van de dag. Zorg ervoor dat je een goed en evenwichtig ontbijt neemt !


Maar wat als je geen honger hebt? Dat is misschien een beetje lastig maar toch kan je best iets eten. Al eet je een yoghurt of een cracker. Wanneer je je ontbijt overslaat zal je lichaam niet overgaan tot een gezonde goede verbranding.

Maar niet alleen voor een goede verbranding heb je een evenwichtig ontbijt nodig : Je lichaam heeft het een lange tijd zonder eten moeten doen. Om goed te kunnen functioneren en presteren heeft het nieuwe "brandstof nodig. En maak hierbij niet de vergissing wanneer je een bureaujob hebt. Ook je hersenen hebben nood aan nieuwe energie. Zonder ontbijt zal je je veel slechter kunnen concentreren.


Het belang van ontbijten werd reeds vele jaren wetenschappelijk onderzocht. Hieruit blijkt dat mensen die de dag starten met gezonde voeding, veel meer vitaminen en mineralen opnemen en zo een gezonder gewicht kunnen verkrijgen en behouden. Ook je vetverbranding verloopt beter wanneer je je dag start met een goed ontbijt! Dus ook tijdens een dieet doe je er goed aan om goed te ontbijten.


Heb je echt moeite om 's morgens te ontbijten? Wacht dan een beetje of neem je ontbijt mee naar het werk. Een beetje later ontbijten is nog steeds veel beter dan helemaal niet!


gezond ontbijten / Switchdieet / gezond afvallen
gezond ontbijt
105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page