top of page

MEER ENERGIE?

In 6 stappen naar meer energie? Ik vertel je er deze week alles van!!


Elke dag zal ik één stap toelichten :


Stap 1. Detoxen (lees HIER)

Stap 2. Gezond eetpatroon (lees HIER)

Stap 3. Beweeg! (lees HIER)


Stap 4. Ontstress !


Steeds meer mensen hebben er last van : met alle gevolgen van dien, meer ziektes, meer burn-outs, meer mensen die overwerkt zijn... oorzaak : Stress!!


Stress is één van onze grootste energievreters en één van de grootste oorzaken van het ondermijnen van ons immuunsysteem. Vaak denkt men vooral aan stress omwille van "teveel of te hard" werken...Maar er zijn vele vormen van stress en er duiken ook steeds meer vormen op..We hebben een druk bestaan en we krijgen maar liefst 10.000 keer meer informatie te verwerken dan onze voorouders. Hierdoor ontstond een nieuwe term : informatiestress


Nadat ik voor de zoveelste keer pijn had in mijn nek besloot ik voor een verhoger van mijn bureau te kijken zodat ik kan afwisselen met rechtstaand werken. Effe googelen... haa, dit is interessant : ik kan ook voor een volledig sta-zit bureau gaan. ..of investeer ik beter in een bureau-loopband? Op pinterest vind ik allerlei zelf-maak-ideetjes...tenslotte wordt ik er een beetje tureluut van en besluit ik om mijn beslissing uit te stellen tot één dezer.. Herkenbaar?? keuzestress...


Verder hebben we werkstress, vakantiestress, sportstress, examenstress, stress omwille van tijdsdruk, noem maar op ........


Niet elke vorm van stress is negatief : je kan spannende stress ervaren zoals stress voor een eerste afspraakje.


Wanneer je gefrustreerd bent omwille van een bepaalde situatie ervaar je ook een vorm van stress. Je bent kwaad, je vind iets onrechtvaardig....dit brengt allemaal stress met zich mee.Zoek zoveel mogelijk een oplossing voor je problemen en laat ze niet aanslepen. Probeer om zaken "los" te laten en je hoofd “leeg” te maken. Dit kan door bijvoorbeeld een to-do lijst te maken. Schrijf in een dagboek, maak een wandeling in de natuur of, waneer dit je oplucht, doe een zware fysieke inspanning zoals lopen of boksen..… lukt dit je allemaal niet? Vraag dan om professionele hulp. Een cursus yoga, mindfulness,.. niet happy met je werk? Volg dan eens een loopbaanbegeleiding. Teveel stress op je werk? Praat erover en geef aan dat het je teveel wordt.... Met andere woorden : ben je niet gelukkig met bepaalde aspecten uit je leven? Benoem het en pak het zoveel mogelijk aan!


Benieuwd naar de volgende tips voor meer energie? Volg me dan zeker op FACEBOOK : Morgen : tip 5 !!! See you!12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page