top of page

Meer info cryo

Cryobehandeling info Kasterlee | Switchlife

Hoe werkt onze cryo ?

De werking is gebaseerd op het natuurlijk proces van vetverbranding door het toepassen van een nauwkeurige afkoeling van de bovenliggende huidlaag waardoor vet definitief verdwijnt. De vetcellen worden middels aangebrachte pads gedurende 30 minuten afgekoeld. Dit gebeurt zonder het omringende weefsel te beschadigen. Aan de binnenzijde van de pad bevindt zich het koelelement. Door het koelelement stroomt een vloeistof met een constante temperatuur van -5° celcius.

Omdat je spieren en je lichaam op temperatuur willen houden(37 °celcius ) gaan ze rillen om warmte te produceren. Door die spieren wordt het vet dus als het ware verbrand. De vetcellen worden kleiner en de omvang neemt af. Tijdens dit proces komt het hormoon irisin vrij. Irisin is een lichaamseigen hormoon dat je bruin vet aanzet tot verbranding zodat je lichaam op temperatuur blijft. Voor deze verbranding wordt wit vetweefsel gebruikt. Hierdoor is het mogelijk om definitief vet te verwijderen op jouw probleemzones. 

Behandeltijd en resultaat

Gemiddeld zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig met de cryo waarna vet in de behandelzone definitief is verwijderd. De behandelingen vinden plaats met een tussenpose van minimaal 3 tot 6 weken. Het uiteindelijke effect is pas na enkele weken optimaal zichtbaar.

Cryobehandeling info Kasterlee | Switchlife
bottom of page